Şase elevi respinşi şi unul eliminat la prima probă a sesiunii de toamnă a bacalaureatului


Intră acum și în grupul de

Şase candidaţi au fost respinşi şi unul eliminat la proba orală de limba română cu care a început sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman, din cei 639 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat la testare 598, din care 335 ce au urmat cursuri la zi, 28 la seral şi 276 la frecvenţă redusă. Patru din cei 6 elevi respinşi au urmat ca formă de învăţământ cursuri la zi, doi au învăţat la frecvenţă redusă, iar candidatul eliminat din examen a urmat cursuri la zi.

Candidaţii examinaţi au fost notaţi astfel: 22 au primit nota 10, 48 au luat între 9 şi 9,99, 126 între 8 şi 8,99, 186 între 7 şi 7,99, 135 între 6 şi 6,99, iar 74 au fost notaţi cu note între 5 şi 5,99.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat a început luni şi se susţine în două centre de examen realizate la nivelul judeţului Suceava, respectiv la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” şi Colegiul de Industrie Alimentară, ambele din municipiul reşedinţă.

Iniţial s-au înscris 397 candidaţi din promoţia curentă şi din cele anterioare, însă cifra aproape s-a dublat în urma înscrierii absolvenţilor de clasa a XII-a care au promovat corigenţele.

Miercuri, 19 august, va avea loc a doua probă orală a examenului de bacalaureat, cea la Limba şi literatura modernă, iar pe 20 august candidaţii vor avea de susţinut prima probă scrisă, la Limba şi literatura română. Bacalaureatul continuă cu proba obligatorie a profilului pe 24 august, apoi pe 25 august proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării şi ultima probă scrisă va fi cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării, pe 26 august.

Afişarea rezultatelor se va face pe 28 august după cere se depun contestaţiile, urmând ca pe 3 septembrie să se afişeze rezultatele finale.

Procentul de promovabilitate la sesiunea din vară a fost 94,53%.


Intră acum și în grupul de