O româncă din Bucovina care locuiește în Roma a urmat gestul lui Ștefan Mandachi și și-a pus hotelul la dispoziția medicilor


Intră acum și în grupul de

Alina Nițulescu, o româncă din Bucovina, care locuiește de șapte ani în Italia a urmat gestul omului de afaceri sucevean Ștefan Mandachi.

Ea activează în calitate de manager al Colony Hotel și a reușit să convingă proprietara să ofere gratuit 30% din capacitatea hotelului cadrelor medicale sau celor implicați în lupta cu pandemia, scrie emigrantul.it.

Alina Nițulescu. Sursa: emigrantul.it

Sursa notează că o scrisoare de intenție a fost trimisă șefului Protecției Civile Italiene, Borrelli, cel care în aceste zile coordonează întreaga activitate a pandemiei pe teritoriul italian. Iar răspunsul nu s-a lăsat mult așteptat, telefoanele curgând unul după altul iar camerele fiind ocupate de medici și de operatori ai Protecției Civile Italiene.

Situat pe Corso Francia, lângă Stadionul Olimpic, hotelul are 72 de camere iar din 22 martie 30% din acestea sunt și vor fi ocupate de cei care se află în aceste zile în prima linie împotriva pandemiei. 

„Avem câțiva oaspeți blocați, câțiva italieni reîntorși din alte țări care nu s-au mai putut întoarce acasă, în sud…(…) Vorbind cu mama mea, care e cadru medical, despre ce aș putea face pentru acești medici care nu sunt din Roma, m-am hotărât să dăm camerele hotelului celor care au nevoie. Acum avem șase camere ocupate cu operatori ai Protecției Civile din zona Napoli veniți aici. Mâine vom avea alte două tot cu operatori din zona Torre del Greco, Pozzuoli.. Oricum, mă sună în continuu iar oameni sunt foarte bucuroși de acest gest. Nu cred că sunt alte hoteluri care să fi dat disponibilitate astfel. Sau poate nu știu eu…,” a declarat Alina Nițulescu pentru publicația citată.


Intră acum și în grupul de