Cernăuțiul este blocat din cauza coronavirusului, iar satul românesc Colincăuți e plasat în carantină. Nordul Bucovinei e cea mai afectată regiune din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Primarul orașului Cernăuți, Oleksiy Kaspruk a dispus ca toate ieșirile/intrările rutiere în localitate să fie închise.

Decizia a fost luată în data de 20 martie pe fundalul situației epidemiologice din regiune. Potrivit unui comunicat al municipalității din Cernăuți, Poliția rutieră a regiunii Cernăuți va organizat, din 20 martie și până la normalizarea situației, o sistare totală a circulației transportului rutier din și spre orașul Cernăuți.

Accesul rutier spre Cernăuți este blocat. Foto: censor.net.ua.

Astfel, sursa arată că polițiștii blochează centura orașului și intersecția străzilor Siciovih Strilțiv cu Vasile Alecsandri.

De menționat că regiunea Cernăuți e cea mai afectată zonă de coronavirus din Ucraina. Potrivit publicației Libertatea din Cernăuți, la moment există 25 de pacienți confirmați cu Covid-19, dintre care unul s-a însănătoșit, iar unul a decedat.

Aceeași sursă mai menționează că localitatea românească Colincăuți din raionul ucrainean Hotin a fost plasată în carantină după ce au fost confirmate 11 cazuri de infectare cu noul coronavirus.


Intră acum și în grupul de