Hotelul The Gerald’s din Rădăuți se închide din cauza lipsei de clienți


Intră acum și în grupul de

Hotelul de patru stele, amplasat în Rădăuți, se va închide la finalul lunii martie 2020. Criza actuală cauzată de COVID-19, previziunile negative pentru sectorul turismului și stagnarea dezvoltării economice din regiune au condus la această decizie. Se caută soluții acceptabile din punct de vedere social pentru angajații hotelului.

Potrivit unui comunicat al administrației hotelului, acesta a fost deschis în anul 2007, este amplasat în apropierea parcului municipal și al Primăriei. Este unul dintre cele mai bune hoteluri din nordul României și oferă facilități și servicii de înaltă clasă în special turiștilor veniți din străinătate, turoperatorilor și persoanelor care călătoresc în interes de afaceri. Cu toate acestea, condițiile-cadru generale pentru un astfel de business, în această regiune, nu au fost satisfăcătoare de ani buni și hotelul a cunoscut o scădere substanțială a numărului de persoane care călătoresc în interes de afaceri. Situația economică din nordul României, în general încordată, și restricțiile de călătorie la nivel mondial cauzate de criza COVID-19 au dus la o prognoză pesimistă pentru viitor.

În consecință, hotelul își închide activitatea începând cu sfârșitul lunii martie 2020 și a informat autoritățile locale despre această decizie. Chiriașii comerciali, aflați în clădire, nu sunt afectați de această decizie.

Conducerea hotelului The Gerald’s caută soluții potrivite pentru fiecare dintre angajații săi. În decursul acestei săptămâni vor avea loc discuții individuale. „Regretăm că a trebuit să luăm această decizie, dar suntem siguri că vom găsi soluții reciproc agreate și acceptabile din punct de vedere social pentru fiecare dintre angajații noștri,” declară Christian Hörburger, director general.

„Vom analiza împreună cu municipalitatea ceea ce trebuie făcut cu această locație și ce concept este potrivit pentru ca, în viitor, această unitate să fie utilizată cu succes economic,” a încheiat Hörburger


Intră acum și în grupul de