Amenzi de 5.000 lei pentru trei persoane ieșite la plimbare cu mașina în Pătrăuți fără a avea declarații pe propria răspundere. Șoferul vehiculului nu are permis și este cercetat penal


Intră acum și în grupul de

Un dosar penal și mai multe amenzi au fost aplicate duminică seara, în urma unui control în trafic.

Mai exact, polițiștii au oprit pe DJ 208V, în localitatea Pătrăuţi, autoturismul condus de un bărbat de 59 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei, având ca şi pasageri un bărbat de 28 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei şi o femeie de 27 de ani din comuna Şcheia.

Potrivit IPJ Suceava, în urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 59 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Totodată polița RCA prezentată spre control nu era valabilă, iar niciuna dintre persoanele aflate în autoturism nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere conform O.M 3/2020.

Sursa precizează că șoferul a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

De asemenea, IPJ Suceava menționează că toate cele trei persoane au fost sancționate contravențional cf O.M. 3 /2020 cu câte 5.000 lei amendă, conducătorul auto fiind sancționat de polițiști și cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru lipsa RCA iar ca şi măsură complementară i s-au ridicat plăcuțele cu numărul de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de