Prefectura Suceava: 576 de persoane se află în carantină instituționalizată, iar forțele de ordine au aplicat din nou peste 100 de amenzi celor care nu respectă restricțiile de circulație


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava anunță, printr-un comunicat de presă emis astăzi, faptul că la nivelul județului se află în carantină instituționalizată 576 de persoane, iar în izolare voluntară la domiciliu 3885 de persoane. Până în prezent au primit aviz epidemiologic, pentru a părăsi regimul de izolare la domiciliu, 2089 de persoane.

Sursa precizează că Starea de sănătate a persoanelor aflate în autoizolare sau în carantină este monitorizată zilnic de medicii de familie sau de reprezentanții DSP. Situația persoanelor aflate în izolare la domiciliu este adusă zilnic la cunoștința reprezentanților administrației publice locale pentru ca acestea să poată aplica, la nivel local, măsuri de verificare și sprijin a acestora. 

Totodată, pentru verificarea respectării măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea COVID 19, în data de 30.03.2020 au acționat un număr de 242 de polițiști, 113 polițiști locali, 42 de militari MApN și 165 de jandarmi, care au realizat acțiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificare a locațiilor de carantinare și verificare a societăților economice pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență.

Astfel, sursa arată că au fost verificate 4067 de persoane aflate în izolare voluntară sau carantină și 91 de unități economice.

Echipele mixte formate din polițiști, jandarmi polițiști locali dar și din cadre ale MApN, au aplicat 138 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, valoarea totală a acestora fiind de 199,750 lei.


Intră acum și în grupul de