Mirela Adomnicăi, directorul AJOFM Suceava, instituția care va asigura singura sursă de venit a zeci de mii de suceveni în șomaj tehnic dă asigurări că plățile vor fi făcute la timp deși colegi din instituție sunt confirmați cu Covid-19. Aproape 9000 de suceveni sunt deja în șomaj tehnic și se estimează că numărul va crește exponențial//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a dat asigurări, marți, că sucevenii care intră în șomaj tehnic își vor primi banii la timp și că instituția va se va organiza pentru a onora toate cererile în condițiile în care sunt și angajați confirmați cu Covid-19.

„În aceste condiții suntem singura instituție care asigurăm plata, practic a singurei surse de venit pentru un număr din ce în ce mai mare de suceveni. Ieri, când am interogat baza de date a ITM aveam deja peste 8.300 de contracte de muncă suspendate în așteparea șomajului tehnic”, a declarat Mirela Adomnicăi la Subiectul Zilei de la News Bucovina.

Ea a spus că având în vedere că aseară s-au publicat modificările la Ordonanța 30 care reglementează șomajul tehnic este de așteptat ca de acum încolo angajatorii să trimită documentele oficiale astfel încât numărul celor are vor intra în șomaj tehnic va crește exponențial.

„În această dimineață, având în vedere că avem cazuri confirmate pentru o parte dintre colegii din instituție în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus am pornit procedurile pentru dezinfectarea clădirii urmând să ne organizăm în ture pentru a putea rezolva numărul mare de solicitări pe care ne așteptăm să-l primim”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Ea a reiterat că AJOFM Suceava va fi instituția care va fi singura sursă de venit pentru câteva zeci de mii de suceveni.

„Eu sper să rămânem în acel maxim de 25.000 de contracte suspendate pe care l-am estimat”, a spus directorul executiv al AJOFM Suceava arătând că și modificările publicate privind șomajul tehnic simplifică foarte mult condițiile pe care trebuie să le îndeplinească angajatorii pentru a putea beneficia.

Adomnicăi a subliniat că e vorba de întrerupere sau încetare temporară a contractului de muncă și a atras atenția că suspendarea contractului de muncă pe motiv de forță majoră ceea ce nu duce la obținerea șomajului tehnic.

Directorul executiv al AJOFM Suceava a precizat că peste 370 de contracte de muncă au fost suspendate pe caz de forță majoră.

„Și noi suntem speriați, dar trebuie să ținem activitatea la minimum de funcționare cu câți colegi sănătoși avem astfel încât să nu avem întârzieri la plată. Noi va trebui să onorăm în maximum 15 zile toate solicitările pentru ca după aceea, angajatorul, în maxim trei zile să poată să facă plata”, a declarat Adomnicăi.

Ea a arătat că data de 18 aprilie ar fi data maximă la care ar putea intra banii în conturile persoanelor aflate în șomaj tehnic.

Adomnicăi a mai spus că vor fi detașați din cadrul structurilor Ministerului Muncii și Familiei personal la AJOFM Suceava pentru a suplimenta personalul astfel încât să se efectueze plățile la timp.


Intră acum și în grupul de