Şcoală de vară în limba germană privind interculturalitatea în Bucovina


Intră acum și în grupul de

„Comunicare socială şi interculturală în Bucovina” este tema celei de-a doua ediţii a şcolii de vară pentru elevii care studiază limba germană. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman, şcoala de vară se va desfăşura în perioada 31 august – 10 septembrie şi urmăreşte dezvoltarea competenţelor de comunicare interculturală şi dezvoltarea capacităţii de identificare şi înţelegere a fenomenului de interculturalitate în Bucovina, ca premisă istorică şi europeană.

Activităţile se vor desfăşura la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava şi Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi.

Echipa de proiect este alcătuită din 9 profesori de limba germană de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Şcoala Creştină Filadelfia şi prof. Hildegard Zahn de la Bukowina Institut din Augsburg. Aceştia vor lucra cu 100 de elevi din judeţul Suceava, organizaţi pe 4 grupe în funcţie de vârstă şi nivelul de studiu.

Finanţarea evenimentului este asigurată de către Consiliul Judeţean Suceava şi Bukowina Institut din Augsburg, Germania.


Intră acum și în grupul de