Un tânăr a fost amendat cu peste 22.000 lei după ce a fost prins în trafic băut, fără poliță RCA și fără declarația pe proprie răspundere


Intră acum și în grupul de

O plimbare cu mașina s-a terminat pentru un bărbat din Horodnic de Sus cu dosar penal și două amenzi în valoare totală de 22.305 lei.

Mașina condusă de tânărul de 27 de ani a fost observată în trafic, duminică noaptea, pe strada Piața Unirii din municipiul Rădăuți. Polițiștii au încercat să oprească vehiculul, însă șoferul a încercat să fugă în trafic.

Mașina a fost oprită în zona parcării centrale din Rădăuți. Astfel, s-a constatat că la volanul autoturismului se afla persoana în cauză. S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Prin urmare, bărbatul este cercetat penal pentru „conducere sub influența alcoolului”.

Pe lângă asta, bărbatul a fost amendat cu 2.305 lei pentru lipsa poliței RCA, iar ca măsura complementară a fost efectuată reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Tot el a fost amendat cu 20.000 lei pentru lipsa declarației pe proprie răspundere. Pentru aceiași faptă a fost amendat și pasagerul din autoturism, cu o amendă de 2.000 lei.


Intră acum și în grupul de