11 locuri de joacă în curs de modernizare, în municipiu


Intră acum și în grupul de

Un număr de 11 locuri de joacă din municipiul Suceava se află în mai multe stadii de modernizare. Potrivit municipalităţii sucevene, pe lângă cele trei locuri de joacă, situate pe străzile Universităţii, Samuil Isopescu şi Alexandru cel Bun vor fi modernizate altele aflate la Liceul cu Program Sportiv, Belvedere, Luceafărului şi Lalelelor.

Modernizarea celor 11 locuri de joacă face parte dintr-un proiect de reabilitare a celor 73 de locuri de joacă existente în municipiul Suceava. Prin acest proiect au fost deja reabilitate anul trecut alte zece locuri de joacă. Trei dintre acestea sunt situate în cartierul Burdujeni, pe străzile Tineretului, Amurgului şi Florilor, iar restul pe Aleea Venus, în cartierul George Enescu, pe strada Octav Băncilă în cartierul Zamca, pe strada Oituz, pe strada Staţiunii în cartierul Obcini, dar şi cel din parcul de la Gara Iţcani.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici, modernizarea celor 73 de locuri de joacă ar costa aproximativ patru milioane de lei. Investiţia din acest an se ridică la aproximativ 550.000 de lei şi era necesară deoarece actualele locuri de joacă nu mai sunt funcţionabile, multe din ele nu mai sunt autorizate ISCIR, sau sunt la limita autorizării. De asemenea, multe din locurile de joacă sunt periculoase pentru copii. Locurile de joacă vor fi modernizate după modelul celui din Parcul Universităţii.


Intră acum și în grupul de