Polițiștii și mascații SAS „au căutat” în orașul Liteni pe cei care nu respectă ordonanțele militare. Au fost aplicate cinci amenzi


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni verificări privind respectarea măsurilor impuse de ordonanțele militare. Astfel, în cursul zilei de luni, 6 martie, în zona de responsabilitate a Poliției orașului Liteni, a fost organizată o acțiune cu efective sporite.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost legitimate 78 de persoane și controlate 38 de vehicule. Totodată, au fost verificate 15 persoane autoizolate la domiciliu și au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.000 lei.

La acțiune au participat trei polițiști din cadrul SIC Suceava, trei polițiști din cadrul Poliției orașului Liteni și o grupă SAS, care au acționat pe raza orașului Liteni, unde sunt și comunități minoritare.

Poliția Suceava reamintește că, “începând cu data de 03 aprilie a.c., valoarea amenzilor ce pot fi aplicate de autorităţi a crescut, cuantumul fiind cuprins între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv 10.000 şi 70.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

În plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, respectiv:

-confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;

-interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;

-suspendarea temporară a activității;

-desființarea unor lucrări;

-refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei,” mai menționează IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de