Trei transporturi ilegale de lemne au fost identificate într-o singură zi în județul Suceava. Polițiștii au confiscat 80,5 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de marți, 7 aprilie, în județul Suceava au fost depistate trei transporturi ilegale. În toate cele trei cazuri s-a dispus sancționarea șoferilor și confiscarea materialului lemnos.

Cea mai mare cantitate transportată ilegal a fost identificată pe prundul din comuna Putna. Acolo, polițiștii au oprit un TIR condus de un localnic de 33 ani.

Cu ocazia verificărilor efectuate, conducătorul a prezentat două avize de însoțire primare emise de o societate comercială cu sediul în Putna, pentru cantitatea totală de  30.36 mc lemn rotund rășinoase, conform celor două avize materialul lemnos fiind transportat la depozitul acestei societăți.

Existând suspiciuni cu privire la proveniența materialului lemnos transportat, s-au efectuat verificări (investigații, interogări aplicații) stabilindu-se că materialul lemnos transportat nu are proveniența din zona de exploatare menționată în cele două avize.

Astfel, șoferul a fost amendat cu amendă în cuantum de 6.000 lei, iar materialul lemnos (32,10 mc, în valoare de 3429,35 lei) a fost confiscat.

Un alt transport ilegal a fost depistat pe raza localității Râșca, după ce polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un localnic de 28 de ani.

Acestuia i s-au solicitat documentele personale și cele ale autovehiculului precum și documentul ce face dovada legalității transportului de material lemnos pe drumurile publice, ocazie cu care s-au stabilit că autoutilitara are ITP expirată, la fel și polița RCA.

De asemenea, avizul de însoțire a materialului lemnos prezentat de către conducătorul auto este emis de către Ocolul Silvic Râșca, pentru o cantitate de 9,92 mc lemn foc fag, la ora 13:35:41, față de care în urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că acesta a mai fost folosit la un transport anterior, efectuat în jurul orelor 13:55 din direcția Slătioara către Bogdănești.

S-a solicitat sprijinul lucrătorilor OS Râșca ca au inventariat un volum de 8,44 mc lemn foc fag. Prin urmare, cantitatea menționată, în valoare de 1426 lei a fost confiscată, iar șoferul a fost amendat pe linia silvică, dar și pentru lipsa ITP și RCA. Totodată, i s-au reținut plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Încă un transport a fost depistat pe raza or. Gura Humorului, unde a fost oprită pentru control o autoremorcă ce transporta material lemnos (lemn rotund).

Conducătorul acesteia, un bărbat de 34 de ani, din jd. Neamț, a prezentat documentația și s-a constatat că avizul de însoțire era completat incorect, neputându-se stabili proveniența materialului lemnos.   

Astfel, organele de control au procedat la confiscarea cantității de 40,242 mc lemn rotund celuloză.

Polițiștii au confiscat lemnul și au aplicat o amendă de 5000 lei șoferului.


Intră acum și în grupul de