Sindicaliştii suceveni ai SANITAS nici nu vor să audă de cele 10 zile de concediu fără plată


Intră acum și în grupul de

Cei aproximativ 3.000 de sindicaliştii suceveni ai SANITAS resping ideea de a intra în concediu fără plată timp de 10 zile, dar şi pe cea a reducerilor de personal. Reprezentanţii Uniunii Sindicale Judeţene SANITAS Suceava, menţionează că personalul sanitar nu îşi poate întrerupe activitatea pentru 10 zile fără plată deoarece, nu au activitate de birou să poată încuia uşile şi să plece, întrucât pacienţii au nevoie de aceştia. Cât privesc disponibilizările, sindicaliştii suceveni spun că nici nu poate fi vorba „din cauză că noi lucrăm deja sub normativ”.

Reprezentanţii Uniunii Sindicale Judeţene SANITAS Suceava îşi susţin afirmaţiile prin acordul încheiat între Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Biroul Executiv al Federaţiei SANITAS din România în data de 22 mai a.c. în urma căruia au convenit de comun acord ca toate locurile de muncă din sistemul sanitar să fie păstrate ca şi salariile de bază pentru întreg personalul din sistemul sanitar. Mai mult în prezentul acord se avea în vedere majorarea salariilor de bază ale personalului din sistemul sanitar în conformitate cu actele normative în vigoare.

Sindicaliştii suceveni ai SANITAS îi cer ministrului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să îşi respecte acordul încheiat cu trei luni în urmă, deoarece specificul muncii pe care o prestează personalul sanitar nu permite aceste măsuri pe care le prezintă ministrul Pogea.

Precizăm că Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a afirmat că salariaţii din sectorul bugetar vor intra în perioada septembrie – noiembrie, în concediu fără plată, vor avea program de lucru redus la şase ore sau vor munci efectiv mai puţin cu echivalentul a 10 zile, ceea ce va aduce o economie la buget de 0,3% din PIB.


Intră acum și în grupul de