PSD-iştii suceveni vor să fie trataţi pe picior de egalitate de către partenerii PD-L (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Apreciez poziţia colegilor mei”, a declarat vineri liderul PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, referindu-se la faptul că la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Suceava consilierii PSD au blocat proiectele privind vânzarea unor terenuri şi imobile din patrimoniul judeţului. Preşedintele PSD Suceava a arătat că aceştia s-au opus ca fonduri alocate pentru amenajarea unui centru de ocrotire socială să fie transferate pentru lucrări de reparaţii la drumul judeţean Moldoviţa-Argel unde nu este făcut nici măcar proiectul, dar şi că au blocat vânzarea unor proprietăţi ale CJ Suceava spre clientela politică a PDL.

„Cât am fost preşedinte al CJ Suceava am îmbogăţit averea judeţului, astfel încât instituţia să poată avea garanţii bancare în orice moment”, a spus Mîrza, care a arătat că nu este normal să fie vândute proprietăţi ale CJ Suceava în perioadă de criză, când preţurile de achiziţie sunt foarte mici. „Aveau destinaţie limpede: clientela politică a PD-L”, a spus senatorul PSD care a arătat că dacă PD-L doreşte va face publice numele celor care urmau să cumpere aceste proprietăţi.

Mîrza a ţinut să sublinieze că deşi s-a întâlnit cu preşedintele PD-L şi al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, chiar înaintea acestei şedinţe de Consiliu Judeţean, acesta nu i-a spus care vor fi punctele de pe ordinea de zi, deşi liderii celor două organizaţii s-au înţeles să discute proiectele de hotărâre înainte de a fi supuse votului.

Întrebat dacă la Suceava coaliţia PSD-PD-L funcţionează, liderul PSD Suceava a spus că aceasta va funcţiona când ambii parteneri vor fi trataţi la fel. „Vom ajunge la concluzii comune dacă vom fi trataţi cum se cuvine, pe picior de egalitate. Nu se poate ca unul să fie tata-mare şi celălalt la remorcă”, a evidenţiat Mîrza.

Pe de altă parte, preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri că, în cazul vânzării unor proprietăţi din patrimoniul judeţului Suceava, lista s-a făcut în urma consultării între consilierii judeţeni PD-L şi cei ai PSD, iar banii obţinuţi urmează să fie folosiţi pentru investiţii.

El consideră că şi prin votul negativ pentru alocarea de fonduri pentru drumul judeţean Moldoviţa-Argel, distrus de inundaţiile din vara anului 2008, consilierii judeţeni PSD au votat împotriva intereselor unor comunităţi locale.
Flutur a spus că în urma şedinţei de vineri a coaliţiei PD-L-PSD s-a stabilit că reprezentanţii acestor partide urmează să se întâlnească pentru armonizarea poziţiilor.


Intră acum și în grupul de