Preşcolarii din Cajvana şi Marginea vor merge din nou la grădiniţe improvizate


Intră acum și în grupul de

Situaţia privind începutul anului şcolar 2009-2010 în învăţământul preşcolar, la nivelul judeţului Suceava arată că şi în acest an copiii din Cajvana şi Marginea vor merge din nou la grădiniţe improvizate în case particulare. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman, reţeaua şcolară a judeţului Suceava cuprinde 445 de unităţi de învăţământ în care funcţionează 1.036 grupe de grădiniţă, cu un total de 24.850 de locuri, conform planului de şcolarizare aprobat de M.E.C.I. În judeţ, 23 de unităţi sunt independente, având personalitate juridică, dintre care 13 funcţionează în program normal, iar 10 în program prelungit.

Laurenţa Hacman precizează că, în localităţile Cajvana şi Marginea nu există suficiente spaţii proprii pentru funcţionarea grupelor, apelându-se în continuare la utilizare unor spaţii închiriate, în case particulare.

„Potrivit informaţiilor transmise de conducerile unităţilor de învăţământ, la nivelul judeţului se înregistrează 211 cereri neonorate de înscriere la grădiniţă. Situaţia ocupării locurilor şi a rezolvării cererilor de înscriere va fi cunoscută, după începutul anului şcolar, în condiţiile în care există cereri de înscriere pentru aceiaşi copii la mai multe grădiniţe”, spune Laurenţa Hacman.

Cât priveşte învăţământul particular, în judeţ funcţionează 9 grădiniţe acreditate, respectiv 6 la Suceava, şi câte una la Rădăuţi şi Siret.


Intră acum și în grupul de