Drumul judeţean Vatra Dornei-Panaci intră în reabilitare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Drumul judeţean Vatra Dornei-Panaci, singura legătură directă între judeţul Suceava şi Harghita şi a doua cale de acces dinspre Moldova spre Ardeal prin nordul ţării, intră în reabilitare, investiţia fiind finanţată prin Programul Operaţional Regional cu suma de 7,8 milioane de euro.

Autorităţile judeţene au semnat, miercuri, cu un consorţiu format din firmele sucevene ConBucovina, Cominco şi Eurostrade, contractul de execuţie al drumului judeţean DJ 174 Vatra Dornei-Panaci-Bilbor-Topliţa, care reduce cu 110 kilometri distanţa între Bucureşti şi Vatra Dornei.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, execuţia drumului va fi finalizată în 12 luni şi cuprinde 47 de podeţe, 7,5 kilometri de şanţuri, trei kilometri de apărări de maluri, trei kilometri de amenajare albii şi torenţi.

Totodată, şeful deliberativului judeţean a mai precizat că CJ Suceava va finanţa din fonduri proprii alţi 12 kilometri din acest drum, lucrările fiind deja începute, astfel încât la finalizarea proiectului finanţat din fonduri structurale întregul drum să fie modernizat.

Pentru realizarea acestui drum a fost necesar ca printr-o lege, iniţiată de deputatul PD-L Dumitru Pardău, o suprafaţă de 6,34 hectare de terenuri cu vegetaţie forestieră a fost exceptată de la plata taxei pentru ocupare definitivă.

În prezent, în judeţul Suceava se mai modernizează alte trei drumuri judeţene prin proiecte finanţate prin POR, alte două drumuri finanţate prin Phare CBC, iar Ministerul Transporturilor finanţează cu 6,6 milioane de lei lucrări de modernizare a unor porţiuni de drumuri naţionale.


Intră acum și în grupul de