Niciun semn că ambulanţierii suceveni s-ar alătura protestelor la nivel naţional


Intră acum și în grupul de

Sindicaliştii din sistemul sanitar de urgenţă ambulanţier vor organiza, pe 9 septembrie, acţiuni de protest. Gheorghe Criş, preşedintele Federaţiei Sindicale Ambulanţa, a anunţat că protestul va avea loc în toate serviciile de ambulanţă din ţară şi constă într-un miting ce va fi organizat în incinta sediului, după program. În cadrul protestului, liderii sindicali vor anunţa motivele acţiunii care se regăsesc în nemulţumirea faţa de modul de comunicare şi negociere a proiectului Legii unice de salarizare, de către Guvern cu federaţiile sindicale.

Sindicaliştii cer creşterea coeficienţilor de ierarhizare cu cel puţin un punct pentru personalul din serviciile de ambulanţă şi reclamă aşezarea sistemului sanitar din România la un nivel inferior faţă de alte instituţii publice privind finanţarea şi salarizarea personalului din ramură. „Acest protest nu va afecta activitatea serviciilor de ambulanţă privind acordarea asistenţei medicale de urgenţă. La protest va participa personalul aflat în timpul liber”, a precizat liderul sindical, Gheorghe Criş.

La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, luni, nu se ştia aproape nimic de protestul sindical. Liviu Fodor, liderul sindicatului „Urgenţă 112” din care fac parte majoritatea ambulanţierilor suceveni era plecat la Bucureşti cu un bolnav şi a fost imposibilă contactarea lui telefonică.

Medicul Iolanda Grădinaru, reprezentantă a membrilor celeilalte grupări sindicale din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava a spus că a auzit de un posibil protest naţional, dar a declarat că local nu era niciun semn că s-ar petrece ceva.

În incinta unităţii, luni nu era pus nici un afiş prin care să se anunţe protestul.

Întrebaţi dacă ştiu ceva de protest, cei aflaţi luni dimineaţă, la sediul SAJ Suceava habar nu aveau de aşa ceva.


Intră acum și în grupul de