Un ghid de îngrijiri al bolnavului de Covid 19 va fi elaborat în urma unei dispoziții date de Secretarul de stat Ionel Oprea. Gheorghe Flutur vrea ca acest ghid să fie implementat și la nivelul centrelor din Sasca Mică și Costâna


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat Ionel Oprea a anunțat în cadrul ședinței operative de marți de la Palatul Administrativ că a dat dispoziție pentru a fi elaborat Ghidul de îngrijiri al bolnavului de Covid 19.

Potrivit lui, acesta este un document esențial în contextul actual ce va fi extrem de util atât personalului medical cât și voluntarilor.

La rândul său, Președintele CJ Gheorghe Flutur a solicitat ca acest ghid să fie implementat și la nivelul celor două centre în care au fost înregistrate focare de infecție cu Covid 19, respectiv Sasca Mică și Costâna.

Flutur a mai solicitat și calculul privind costul mediu/pacient în situație de criză.

El a mai precizat că joi, 30 aprilie, va avea loc ședința Consiliului Județean în care se vor aloca sumele necesare pentru a fi folosite ca stimulente pentru personalul medical și auxiliar din Spitalul Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava.

Președintele Consiliului Județean, a propus să fie instituită Lista recunoștinței, dovadă a imensei solidarități a societății civile, care să cuprindă pe toți cei care în această criză, au sprijinit prin sponsorizări, donații sau alte forme de sprijin, Spitalul Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava, și care să rămână la loc de cinste, nu numai în spital dar și în inimile sucevenilor.


Intră acum și în grupul de