Cursanţii înscrişi la Şcoala Populară de Arte, în examen de verificare


Intră acum și în grupul de

Examenele de verificare pentru cursurile de formare şi perfecţionare în domeniul artistic de la Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava vor avea loc pe 12 şi 19 septembrie, între orele 9:00-12:00, la sediul şcolii, din str. Universităţii, nr. 48. În paralel, la această instituţie au început şi înscrierile la toate cele 20 de secţii cuprinse în programa şcolară pentru anul 2009-2010.

Şcoala Populară de Arte şi-a păstrat pentru noul an şcolar aceleaşi secţii ca şi anul trecut, cu excepţia unor secţii externe de dans popular. Noutatea este că s-a înfiinţat secţia de dans modern pentru copii.
Taxa de selecţie pentru toţi elevii înscrişi în anul I de studiu este de 30 de lei, la fel ca anul trecut.
Pentru a urma cursurile Şcolii Populare de Arte, candidaţii trebuie să aibă vârsta minimă de 7 ani.

Doritorii pot opta pentru discipline variate, grupate pe trei secţii: muzicală, coregrafică şi cea de arte vizuale. Elevii pot lua lecţii de pian, orgă, canto, vioară, chitară, acordeon, trompetă, clarinet, saxofon, ţambal, contrabas sau cobză. Instrumente precum fluierul, tilinca, cimpoiul, ocarina pot fi studiate în cadrul aceleiaşi catedre.

Cei interesaţi pot opta şi pentru secţiile de coregrafie, unde pot studia dansul popular, dansul de societate, dansul modern (copii).
Nu lipsesc nici cursurile de formare şi perfecţionare în artele vizuale, pictura, arta decorativă, fotografia, filmul, benzile desenate, grafica, arta video.

Durata cursului pentru cei care aleg, de exemplu, să studieze pianul sau vioara este de 5 ani, pentru orgă 4 ani, iar chitara şi secţiile de canto – muzică populară, clasică, uşoară 3 ani.
Înscrierile se fac zilnic, la sediul şcolii, între orele 8:00 – 16:00, iar relaţii suplimentare se pot obţine la telefonul 0230/551 372.


Intră acum și în grupul de