Guvernul a adoptat noi măsuri pentru a sprijini agricultorii: A fost lansat Programul național apicol, statul va acorda sprijin lunar tinerilor angajați în agricultură, iar acciza la motorină va fi redusă în acvacultură


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava informează că în ședința de guvern de joi, 30 aprilie, au fost adoptate patru măsuri care vizează agricultura, destinate să sprijine țăranii și fermierii care se confruntă cu efectele secetei pedologice extreme şi puternice .

Prima decizie a Executivului se referă la hotărârea privind plafoanele alocate măsurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal – plafonul maxim aprobat fiind de 85 de milioane de euro, iar beneficiarii sunt 41.000 de fermieri care activează în sectorul vegetal.

Imagine ilustrativă

Al doilea act normativ se referă la Programul național apicol, care se desfăşoară pe trei ani şi are un buget de 30 de milioane de euro. Un element de noutate al acestui program îl reprezintă faptul că se vor putea finanța măsuri de asistenţă tehnică, consultanţă, promovare a apiculturii şi cumpărarea echipamentelor de procesare şi ambalare.

De asemenea, s-a adoptat o hotărâre de guvern pentru angajarea tinerilor în agricultură, piscicultură şi industria alimentară. Acest program vine în sprijinul fermierilor care vor să angajeze tineri, statul oferindu-le un sprijin lunar de 1.000 de lei pentru cei cu studii superioare de specialitate, 750 de lei pentru cei cu studii medii şi 500 de lei pentru cei fără studii.

Al patrulea act normativ aprobat în ședința de ieri a Guvernului privește schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină în acvacultură.


Intră acum și în grupul de