Un tânăr de 17 ani, băut, a comis un accident rutier în timp ce se plimba noaptea cu o mașină neînmatriculată și cu numere false. Acesta este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni și a fost amendat pentru încălcarea ordonanțelor militare


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 17 ani, din comuna Dărmănești, are probleme serioase cu legea după ce a comis un accident rutier.

Potrivit IPJ Suceava, în noaptea de 29/30 aprilie, în jurul orelor 02:30 – 03:00, tânărul a condus autoturismul pe raza localității Măriței, deplasându-se la locuința unei tinere de unde l-a luat pe un prieten, tot de 17 ani. În continuare, cei doi s-au deplasat pe traseul Dărmănești-Rădăuți-Siret-Grămești, consumând mai multe doze de bere. În localitatea Grămești, ar fi explodat o roată de la autoturism, acesta izbindu-se în capul de pod.

Spre dimineață, mașina a fost observată de o patrulă, polițiștii găsind lângă mașină pe cei doi tineri. Aceștia, la vederea polițiștilor, au fugit.

În urma urmăririi, polițiștii au reușit să-l prindă pe un tânăr, care s-a adeverit a fi chiar șoferul.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, polițiștii l-au găsit și pe celălalt tânăr.

De asemenea, sursa precizează că s-a stabilit că autoturismul cu care cei doi au circulat nu este înmatriculat, iar plăcuțele cu numere provizorii sunt emise în anul 2016 și provin de la o autoutilitară.

Prin urmare, șoferul de 17 ani este cercetat penal, în liberate, pentru săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu numere false”, „conducerea unui vehicul de către o persoană care nu deține  permis de conducere” și ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Pe lângă asta, cei doi tineri au fost amendați cu câte 5.000 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de Ordonanțele Militare.


Intră acum și în grupul de