Un bărbat din Stulpicani a murit după ce a căzut din TAF fiind călcat de o roată din spate a utilajului


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 52 de ani din Stulpicani a murit vineri după amiaza după ce a căzut din TAF și a fost călcat de o roată din spate a utilajului.

Potrivit cercetărilor polițiștilor,   un bărbat de 32 de ani din Stulpicania mers cu TAF-ul particular într-o partidă situată pe raza Ocolului Silvic Frasin împreună cu bărbatul de 52 de ani.

Astfel, în timp ce primul trăgea cu TAF-ul material lemnos în zona de pădure, celălalt bărbat se afla pe TAF și se ținea cu o mână de gratia din metal a geamului din spate, dar în momentul în care au trecut printr-o zona denivelată, a fost aruncat sub roata stângă spate a vehiculului.

Conducătorul și-a continuat drumul încă circa 7 metri până a observat cele întâmplate, a oprit TAF-ul și a constatat că bărbatul murise.

La sosirea ambulanței bărbatul nu prezenta semne vitale, având leziuni în zona capului și a corpului, personalul medical stabilind că decesul a survenit în momentul producerii accidentului.

 De menționat este că cei doi au mers în pădure fără știrea pădurarului de canton, în calitate de persoane fizice, nu erau angajate la nici o societate forestieră și nu era deschisă partidă de exploatare.

Cazul este cercetat și de lucrători de poliție din cadrul Biroului Silvic Suceava și de la Garda Forestieră Suceava pentru a clarifica împrejurările transportului de material lemnos, dar a fost informat și ITM Suceava.

Cercetările vor fi continuate pentru „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „tăiere fără drept de arbori”, și „furt de arbori”.


Intră acum și în grupul de