Contrabandă cu drona în zona Climăuți. Polițiștii de frontieră suceveni au depistat un transport de țigări de contrabandă în valoare de peste 14.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au depistat un transport de țigări de contrabandă aduse cu o dronă care a traversat frontiera româno-ucraineană în zona localității sucevene Climăuți.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, polițiștii de frontieră suceveni au sesizat, pe direcția localității Climăuți, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

El a arătat că imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind descoperite, în zona de frontieră, două colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Totodatp, au fost informate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

Polițiștii de frontieră suceveni au constatat că astfel au fost aduse 1.250 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 14.600 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. În acest caz poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru contrabandă precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională.


Intră acum și în grupul de