Prefectura Suceava: Toate spitalele din județ vor raporta Serviciului de Ambulanță, dimineața și seara, numărul de locuri disponibile pentru pacienții cu Covid 19


Intră acum și în grupul de

În cadrul ședinței operative, ce a avut loc astăzi dimineața la Palatul Administrativ, s-a luat hotărârea ca toate spitalele din județ să raporteze zilnic, dimineața și seara, numărul de locuri disponibile pentru pacienții cu Covid 19. Totodată, autoritățile au stabilit proceduri clare pentru transferul persoanelor care au Covid 19.

Potrivit Prefecturii Suceava, raporturile privind numărul de locuri vor fi date la orele 8:00 dimineața și seara la orele 20:00 către Serviciul de Ambulanță al Județului Suceava.

De asemenea, fiecare unitate medicală va comunica un număr de telefon apelabil indiferent de oră, astfel încât pacienții preluați de SAJ Suceava să fie transportați către cel mai apropiat spital care are capacitatea de a-i prelua și asigura tratament adecvat.

Tot în cadrul ședinței, Prefectul județului Suceava a solicitat ca, în cazul în care vor exista dificultăți la transportarea pacienților cu Covid 19, să se procedeze imediat la informarea Ministerului Sănătății dar și a coordonatorului regional desemnat pentru gestionarea crizei de Covid 19 în Regiunea Nord-Est, conf. dr. Lucian Indrei.

De asemenea, prefectul a solicitat instituirea unui circuit informațional corect între factorii implicați în gestionarea situațiilor de transfer al pacienților Covid 19 care să asigure o colaborare instituțională eficientă, în interesul pacienților.


Intră acum și în grupul de