Încă trei suceveni cu Covid 19 sunt cercetați penal pentru că au refuzat internarea în spital. Printre ei se numără și un cadru medical de la SJU Suceava


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a anunțat, astăzi, că supraveghează cercetările în trei dosare penale deschise pe numele unor persoane cu Covid 19 care au refuzat internarea în spitalul din Suceava.

Una dintre aceste persoane este salariată a Spitalului Judeţean Suceava. Aceasta, în data de 24 aprilie, a refuzat internarea în spital.

Un alt caz a fost înregistrat pe 21 aprilie. Este vorba despre o femeie, diagnosticată cu Covid 19, care de asemenea a refuzat internarea în Spitalul Judeţean Suceava.

În cel de al treilea caz, înregistrat pe 25 aprilie, o persoană confirmată ca fiind infectată cu Covid 19 s-a deplasat la Spitalul Judeţean Suceava în vederea solicitării unei scrisori medicale, necesară la medicul de familie pentru a-i fi eliberat concediu medical, unde a refuzat internarea, pe proprie răspundere, contrar recomandării medicului, aceasta autoizolându-se la domiciliul său.

Parchetul precizează că în toate cele trei cazuri se efectuează cercetări in rem de către organele de cercetare penală din cadrul secțiilor de poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.


Intră acum și în grupul de