VIDEO// Managerul interimar Anatolii Buzdugan: Nu mai există sincope în SJU Suceava. Toate serviciile, așa cum au fost reconfigurate, funcționează optim


Intră acum și în grupul de

Managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, Anatolii Buzdugan, a declarat, joi, într-o conferință de presă că situația din unitatea spitalicească funcționează optim.

El a spus că acum circa 88 la sută din medici sunt în activitate, 77 la sută dintre asistentele medicale sunt la serviciu, iar situația este mai gravă în ceea ce privește personalul auxiliar, unde 67 la sută este revenit la serviciu.

„Nu mai există sincope determinate de anumiți factori. Toate serviciile așa cum au fost ele reconfigurate în spitalul județean datorită noilor circuite care au prevăzut comasarea a foarte multe secții funcționează optim”, a spus Buzdugan.

El a arătat că acum la SJU Suceava există o rată a externărilor peste cea a internărilor.

Spitalul Județean Suceava – conferința de presa in fata intrării principale

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 7. Mai 2020

„ Suntem pe un trend ascendent și sperăm că va continua ca și până acum”, a spus managerul interimar al SJU Suceava.

Anatolii Buzdugan a menționat că în SJU Suceava erau joi dimineața 497 de pacienți internați cu Covid-19 dintr-un total de 602 pacienți.

Potrivit conducerii SJU Suceava din medicii care lipsesc unii au depus actele de pensionare pentru că erau în pragul pensiei, alții sunt în concedii medicale și urmează să revină și o parte dintre medici sunt internați pozitiv în spital.

„Nu au plecat de tot. Toată lumea își dorește să revină în activitate”, a spus Buzdugan.

La rândul său, directorul medical Valeriu Gavrilovici a spus că situaţia, din punct de vedere al atribuţiilor pe care le are ca director medical, este să se asigure ca resursa umana a Spitalului Judeţean Suceava să fie aptă şi validă pentru serviciu.

„Cifrele pe care vi le-a prezentat domnul manager  sunt încurajatoare pentru toată lumea, în primul rând pentru personalul spitalului, pentru populaţia generală. Populaţia judeţului , a municipiului în primul rând poate să aibă încredere că spitalul şi-a revenit din punct de vedere al personalului, întoarcerea la muncă a aproape tuturor medicilor  şi a trei sferturi din asistente, respectiv două treimi dintre infirmiere şi îngrijitoare nu face decât să fie expresia faptului că pandemia a trecut, imunitatea s-a câştigat, personalul îşi revine şi din punct de vedere psihologic, este apt de muncă., coroborat cu tendinţa constantă din ultima săptămână, aş îndrăzni să spun, a scăderii numărului de cazuri noi, nu face decât să întărească pe de o parte ideea că personalul ştie ce are de făcut şi poate să facă, iar trendul se consolidează”, a spus Gavrilovici.

Directorul medical al SJU Suceava, Valeriu Gavrilovici a făcut, joi, precizări privind situația deceselor înregistrate în ultimele trei luni pentru a nu exista speculații privind aceste informații.

Astfel, de la 1 mai au fost înregistrate 18 decese, în luna aprilie 149 de decese, iar în luna martie, confirmate de DSP Suceava sunt 19 cazuri la care se pot adăuga câteva cazuri venite în UPU și la Laboratorul de medicină legală. Totodată, în luna martie se mai adaugă un număr de 37 de cazuri de deces cu suspiciune de infectare cu noul coronavirus.

.


Intră acum și în grupul de