Complex Şcolar la Poiana Micului, finanţat în totalitate din fondurile Senatului Republicii Polone

Copiii din localitatea suceveană Poiana Micului, fie români sau etnici poloni, vor avea parte de un modern complex şcolar finanţat în totalitate de statul polon. Potrivit preşedintelui Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher, deschiderea oficială a Complexului Şcolar din Poiana Micului va avea loc în data de 9 octombrie.

„Complexul este construit pe un amplasament cu o suprafaţă totală de peste 1.600 de metri pătraţi, terenul fiind proprietatea Uniunii Polonezilor şi are 12 săli de clasă, bibliotecă, grădiniţă, cabinet medical, sală de sport, cabinete de informatică, fizică, chimie. Precizăm totodată că, în totalitate, complexul şcolar este dotat cu mobilier din Polonia”, declară Ghervazen Longher, cu menţiunea că modernul complex, construit în conformitate cu standardele Uniunii Europene, este finanţat din fondurile Senatului Republicii Polone, prin Asociaţia Wspolnota Polska.

Deputatul spune că valoarea investiţiei este de peste 1.500.000 euro şi s-a derulat pe o perioadă de 2 ani de zile, fiind gestionată de Uniunea Polonezilor din România, iar beneficiar va fi, în cele din urmă, statul român, care va prelua în folosinţă noua şcoală.

Manifestările vor începe la ora 15.00, cu o slujbă religioasă la biserica romano-catolică din Poiana Micului, după care, la ora 17.00 va avea loc deschiderea oficială a complexului şcolar, iar jumătate de oră mai târziu va începe un mic spectacol folcloric.

La deschiderea oficială va participa şi Preşedintele Asociaţiei Wspolnota Polska, deputatul polon Maciej Płażyński.

loading...