Expoziţie de artă plastică, semnată de pictorul Marcel Alexa, la Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de

Începutul acestei toamne este, se pare, generos în plan artistic, oferindu-le sucevenilor pasionaţi de artă o expoziţie interesantă, prin lucrările pictorului Marcel Alexa, care va fi vernisată miercuri, la ora 16:00, în “City Gallery”, din incinta Shopping City Suceava. Lucrările pot fi admirate, în galeria de artă a complexului comercial sucevean, în perioada 23 – 30 septembrie a.c.

Artistul s-a format sub impulsul talentului nativ, cultivat în cadrul “Şcolii Populare de Artă” Botoşani şi prin perseverenţa lucrului artistic susţinut. A avut repetate expoziţii individuale şi de grup, în galerii de artă din Botoşani, Suceava şi Timisoara.

Peisajele lui Marcel Alexa se caracterizează prin firesc şi evocarea atmosferei locului (liniştea deplină, ancestrală, amintiri plăcute, preţuire pentru centrul oraşului vechi, atmosfera de viaţă monotonă, liniştită, curată spiritual, pentru căsuţele de la periferie).

Pictura lui este stenică , robustă, optimistă, contribuind în această privinţă temele abordate, maniera în care sunt tratate şi luminozitatea cromatică. În privinţa mijloacelor de exprimare artistică, trebuie remarcat desenul precis, cu o linie de contur frumoasă, culori clare, luminoase, cu dominante de alb, roz, albastru temperat şi o lumină generoasă, care conferă picturilor un aer de poezie.


Intră acum și în grupul de