Comercializarea micilor din carne de cal devine o practica in magazinele din judet


Intră acum și în grupul de

Numărul agenţilor economici depistaţi de inspectorii sanitar-veterinari suceveni că vând pastă de mici sau carne tocată ce conţin în amestec şi carne de cal, este în creştere. Analizele de laborator au confirmat existenţa cărnii de cal în pasta de mici comercializată de o firmă rădăuţeană, aceasta fiind a patra din ultima perioadă.

„Continuând acţiunea de verificare a depozitelor alimentare ce comercializează carne şi produse din carne pe teritoriul judeţului Suceava, inspectorii DSVSA Suceava au depistat din nou pastă de mici în compoziţia căreia există carne de cal în amestec cu carne de vită şi de porc. Este vorba de „mici formaţi” produşi de SC Nicolin SRL Ploieşti – distribuitor fiind SC Gida Com SRL Suceava, produs comercializat printr-un magazin alimentar din oraşul Rădăuţi”, declară şeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, cu menţiunea că „acţiunea privind controlul produselor alimentare de origine animală va continua până la eliminarea totală a produselor falsificate”.

Reamintim că pe 25 mai „s-a identificat carne de cal în pasta de mici, care se vindea în piaţa din comuna Vereşti, produsă de PF Maluş Romică din judeţul Botoşani”. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Un alt caz s-a înregistrat pe data de 27 august, când s-a identificat carne de cal în produsul carne tocată care se vindea într-un magazin din oraşul Liteni, produsă de SC TC Affaires SRL, Piteşti, judeţul Argeş. Agentul economic SC Mavili Com SRL a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei.

O a treia firmă a fost depistată săptămâna trecută că avea carne de cal în carnea tocată expusă la comercializare. Potrivit directorului DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru pe data de 14.09.2009 „s-a identificat carne de cal în produsul carne tocată care se vindea într-un magazin din oraşul Siret, produsă de SC Agrocarm Company SRL Botoşani. Agentul economic SC Fadim Com SRL a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 lei.


Intră acum și în grupul de