Activistul de mediu Tiberiu Boșutar susține că mașina asociației sale a fost atacată cu topoare de un angajat al Gărzii Forestiere Suceava și patronul unei firme din domeniul silvic. Garda Forestieră Suceava neagă acuzațiile


Intră acum și în grupul de

Activistul de mediu sucevean Tiberiu Boșutar a depus o sesizare la poliție pe reclamând că mașina i-a fost avariată de mai multe persoane.

Incidentul a avut loc duminică, când Tiberiu Boșutar, președintele Asociației Moldovița, împreună cu mai mulți prieteni s-au deplasat în orașul Broșteni, de unde în ultimul timp a dat publicității mai multe expuneri cu presupuse tăieri ilegale de arbori, exploatați de firma SC Fenster Dor SRL cu sediul în orașul Frasin, firmă deținută de Marian Nacu.

Potrivit lui Boșutar, ulterior aceștia au mers pe un drum comunal pentru a vedea materialul lemnos deținut în depozit de către Marian Nacu.

Acesta susține că în momentul în care au ajuns în fața depozitului, au întors autoturismul, cu intenția de a-și continua drumul, însă din curte a ieșit cu spatele, un autoturism care le-a blocat drumul. Imediat dinspre drumul județean a mai venit un autoturism de culoare deschisă, condus de către Mugurel Nacu, angajat al Gărzii Forestiere Suceava, care intenționat l-a tamponat în laterala stângă a autoturismului condus de către Tiberiu Boșutar.

Din acest autoturism a coborât Mugurel Nacu, iar din celălalt autoturismul a coborât Nacu Ionel Marian ambii având în mâini obiecte contondente cu care au lovit un vehicul rânind-l ușor la mana dreaptă pe unul din pasageri, susține Boșutar.

Gepostet von Legea Codrului am Sonntag, 17. Mai 2020

Tot duminică, Marian Nacu a sesizat Poliția despre faptul că Tiberiu Botușar, împreună cu mai mulți membri ai asociației sale au pătruns fără drept pe proprietatea sa încercând să efectueze filmări cu o dronă.

În cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

La rândul său, printr-un comunicat de presă emis astăzi, Garda Forestieră Suceava susține că Mugurel Nacu a precizat că nu a avut niciun contact direct cu Tiberiu Boșutar în data de 17.05.2020. În ceea ce privește distrugerea mașinii aparținând  Asociației Moldovița, angajatul Gărzii Forestiere Suceava declară că în data de 17.05.2020 nu a fost implicat în niciun incident auto. „Întrucât în cauză se efectuează cercetări de către organele abilitate, nu suntem în măsură a furniza alte date”, arată comunicatul.

Garda Forestieră mai informează că Mugurel Nacu, în baza Deciziei Inspectorului șef nr. 87/10.02.2020, a fost transferat de la Direcția de Control Regim Silvic și Cinegetic – Serviciul Controlul Aplicării Regimului Silvic și al Trasabilității Materialelor Lemnoase la Direcția Implementare Avizare – Biroul Programe de Finanțare pentru Creșterea Suprafețelor de Pădure și Programe finanțate de Uniunea Europeană. Singurele activități de control la care acesta a participat de la data transferului au fost motivate de situația de urgență și deficitul de personal în cadrul instituției. Activitățile efectuate au vizat patru participări la acțiunile comune de control din filtrele amplasate la nivelul județului Suceava și verificarea a două sesizări. Toate aceste activități au fost efectuate în colaborare cu personal din cadrul poliției și jandarmeriei sau cu alți angajați ai Gărzii Forestiere Suceava, arată sursa citată.

Garda Forestieră Suceava mai anunță că a demarat verificări referitor la posibile activități de tăiere ilegală de arbori sau alte fapte ilegale în silvicultură comise pe raza ocoalelor silvice Broșteni și Dealu Negru de către societatea deținută de fiul angajatului Gărzii Forestiere Suceava.


Intră acum și în grupul de