Un biciclist a murit după ce a fost tamponat de o autoutilitară aflată într-o depășire neregulamentară pe DJ 175. Bărbatul a murit pe loc


Intră acum și în grupul de

Un biciclist de 66 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident rutier produs luni seara pe DJ 175 din comuna Breaza.

Potrivit informațiilor IPJ Suceava, șoferul de 36 de ani a unei autoutilitare s-a angajat în efectuarea unei manevre de depăşire neregulamentară a unui TIR, iar în momentul depăşirii a surprins şi accidentat biciclistul din comuna Breaza.

Acesta se deplasa în aceeaşi direcţie de mers, în faţa TIR-ului, iar la un moment dat a schimbat brusc direcţia de mers spre stânga fără să se asigure corespunzător din spate, cu intenţia de a pătrunde pe un drum secundar, ieşind practic în faţa autoutilitarei aflată în depăşire.

Sursa precizează că TIR-ul se deplasa cu viteză redusă în spatele biciclistului având în funcţiune luminile de avarie.

În urma impactului biciclistul a fost proiectat pe carosabil suferind grave leziuni în urma cărora a survenit decesul la faţa locului.

Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele verificări efectuate la faţa locului s-a stabilit o culpă comună în dinamica producerii accidentului, respectiv efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară a conducătorului autoutilitarei şi culpa biciclistului care a schimbat brusc direcţia de mers spre stânga fără să se asigure corespunzător, menționează IPJ Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural. 


Intră acum și în grupul de