Autoritatile judetene sucevene solicita prelungirea programului de electrificare al localitatilor


Intră acum și în grupul de

„Nu se poate ca în mileniul trei, o ţară din Uniunea Europeană să aibă şi la acest moment localităţi neelectrificate”, a declarat luni, vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, arătând că sumele alocate pentru programul de electrificare al localităţilor 2007-2009 nu asigură necesarul de investiţii aprobate.

Potrivit lui Cadariu, volumul investiţiilor pentru realizarea acestor lucrări este de 50 de milioane de lei, iar conducerea MAI a alocat judeţului Suceava doar 800.000 de lei, în condiţiile în care acest program se încheie în acest an. „Sperăm că noul ministru de interne va dispune prelungirea acestui program, dar şi deschiderea unei noi sesiuni de depunere de proiecte”, a spus vicepreşedintele deliberativului judeţean, care a menţionat că după sesiunea de depunere de proiecte din iunie 2009 au fost depuse la CJ Suceava noi solicitări de electrificare a localităţilor.

Daniel Cadariu, a precizat că autorităţile locale din judeţ au reuşit să depună proiecte pentru programul guvernamental electrificare 2007-2009, doar pentru un număr de 35 de localităţi, urmând să beneficieze de electricitate un număr de 2727 de locuinţe.


Intră acum și în grupul de