O nouă plângere penală pe numele unui angajat DGASPC Suceava. Acesta ar fi refuzat testarea privind Covid 19 a angajaţilor şi a beneficiarilor Centrului „O Nouă Şansă” Todireşti


Intră acum și în grupul de

Încă o plângere penală a fost formulată pe numele unui angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava care nu a luat măsurile necesare în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Plângerea penală a fost înregistrată în data de 15 mai la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, angajatul DGASPC Suceava a refuzat testarea angajaţilor şi a beneficiarilor Centrului de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoanele Adulte cu Dizabilităţi „O Nouă Şansă” Todireşti, în pofida faptului că un angajat al centrului fusese confirmat pozitiv la testul Covid 19, iar o parte din beneficiari prezentau simptomele infecţiei cu virusul.

De asemenea, angajatul în cauză nu şi-ar fi îndeplinit întocmai atribuţiile de serviciu şi nu ar fi respectat măsurile instituite prin reglementările legislative şi procedurile interne privitoare la prevenirea răspândirii Covid 19 în cadrul Centrului, punând astfel în pericol atât sănătatea beneficiarilor, cât şi pe cea a angajaţilor centrului rezidenţial.


Intră acum și în grupul de