Șoferii băuți revin în număr mare pe șoselele sucevene. Polițiștii au identificat 13 astfel de cazuri în ultimele patru zile


Intră acum și în grupul de

În perioada 22-24 mai, Serviciul Rutier Suceava a organizat o acțiune pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, în perioada menționată au fost identificați nouă șoferi băuți, la care se adaugă alți patru depistați luni.

Concret, în timpul acțiunii polițiștii au testat cu aparatul etilotest 249 de șoferi, dintre care nouă erau băuți. Aceștia au fost amendați și lăsați fără permise. Per ansamblu, au fost aplicate 103 de amenzi, în valoare totală de aproape 32.000 lei.

În același timp, au fost constatate 20 de infracțiuni, din care șapte conducere sub influența alcoolului, șase conducere fără permis, patru conducere auto neînmatriculat/numere false ș.a.

De asemenea, polițiștii au mai retras șapte certificate de înmatriculare, dintre care patru pentru defecțiuni tehnice, iar trei pentru lipsa RCA/ITP.

Luni, 25 mai, polițiștii suceveni din nou au depistat mai mulți șoferi băuți. Cea mai mare alcoolemie a fost înregistrată la un bărbat de 38 de ani, din comuna Horodniceni. Acesta a fost identificat în parcarea din zona Primăriei comunei menționate. Polițiștii i-au solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă el a refuzat, devenind agresiv verbal, motiv pentru care s-a procedat la scoaterea lui din autoturism, imobilizarea și încătușarea.

În momentul în care a fost urcat în autospeciala de poliție, bărbatul a acceptat sa fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, ocazie cu care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost recoltate două mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Un alt caz a fost depistat în urma unui control în trafic pe DJ 209G pe raza comunei Brodina. Șoferul de 29 de ani a unui Ford emana halenă alcoolică, iar testarea cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,59 mg/l alcool în aerul expirat. La spital, însă, bărbatul a refuzat să i se  recolteze mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Încă un caz a fost depistat pe DC Vicovu de Jos, din comuna omonimă. Șoferul de 25 de ani a unui BMW avea o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În cel din urmă caz, un bărbat de 63 de ani, care conducea pe DC 54A, pe raza satului Poiana, avea o alcoolemie de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Pe lângă asta, întrucât pentru autoturismul în cauză nu exista o poliță de asigurare valabilă conducătorul auto a fost sancționat contravențional și s-a dispus măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de