Conducerea Universitatii „Stefan cel Mare” nu renunta la ideea de a avea Facultate de Medicina


Intră acum și în grupul de

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava nu a renunţat la ideea înfiinţării la Suceava a unei Facultăţi de Medicină, dar aceasta se va întâmpla „atunci când vom avea condiţii”, mai exact când la Suceava va exista o clinică universitară, care ar putea atrage profesori din alte centre, precum Cluj, Timişoara şi Iaşi. „Spitalul ar trebui să fie cotat la nivel de clinică universitară. Trebuie să devenim suficient de atractivi pentru ca 4-5 profesori de la alte centra universitare să vrea să fie la Suceava”, a declarat rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Adrian Graur.

Acesta a spus că totuşi pentru perioada următoare se doreşte construirea în Campusul studenţesc II a unei Policilinici. „Încercăm să creăm în Campusul II o policlinică, una dintre cele mai moderne, şi atunci poate vor fi interesaţi şi profesori din Uniunea Europeană să vină la Suceava. În proiectul pentru campus aflat în derulare vom concepe un spaţiu de acest gen”, a precizat rectorul sucevean.

Campusul II va fi realizat în zona Moara, se va întinde pe o suprafaţă de 30 de ha şi va cuprinde spaţii pentru învăţământ, cercetare, pentru activităţi sportive, o zonă cu restaurant, o casă de cultură a studenţilor, sală polivalentă, stadion, bazin olimpic pentru înot, o zonă administrativă şi de întreţinere, grădină botanică şi un parc dendrologic.


Intră acum și în grupul de