„Bobocii” Scolii Militare de Subofiteri Jandarmi Falticeni incep luni cursurile


Intră acum și în grupul de

La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, luni, 5 octombrie, se va desfăşura ceremonia deschiderii anului de învăţământ cu elevii din anul I – seria 2009-2011. „După aproximativ o lună de la încheierea concursului de admitere în Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, candidaţii declaraţi „Admişi” vor începe cursurile luni, 5 octombrie 2009. La ora 09.00, în prezenţa oficialităţilor, părinţilor şi prietenilor elevilor, se va desfăşura ceremonia deschiderii anului de învăţământ.

Elevii din seria 2009 – 2011 sunt aşteptaţi sâmbătă, 3 octombrie 2009, până la ora 16.00 la sediul şcolii militare unde vor fi cazaţi, echipaţi şi pregătiţi pentru ceremonia de luni. Emoţiile elevilor jandarmi, dar şi ale părinţilor şi apropiaţilor acestora se vor resimţi din nou la ceremonia de desfăşurare a jurământului militar care va avea loc sâmbătă, 24 octombrie 2009”, declară purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, ofiţer relaţii Publice, lt. Irina Ipate.

La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, la finalul lunii august a avut loc admiterea pe cele 150 de locuri de şcolarizare. La concurs s-au înscris aproximativ 700 de candidaţi însă în urma examinării medicale şi a verificării aptitudinilor fizice, probe ce au fost eliminatorii au rămas în competiţie 420, respectiv 17 fete şi 403 băieţi, din care 4 de etnie rromă.

În urna probei de verificare a cunoştinţelor ce a constat în 90 de întrebări, 60 la limba română şi 30 la o limbă străină, cele 150 de locuri au fost ocupate de 10 fete şi 140 de băieţi. Din păcate, nici un candidat de etnie rromă nu a obţinut punctajul minim.


Intră acum și în grupul de