Doar șapte beneficiari de la centrele de la Sasca Mică și Costâna mai sunt infectați cu SARS-CoV-2


Intră acum și în grupul de

La centrele de la Sasca Mică și Costâna mai sunt șapte (patru într-un caz și trei în altul) de beneficiari cu Covid 19, a anunțat, vineri, Prefectura Suceava.

Amintim că ieri, numărul celor infectați era de 30, toți fiind testați repetat de personalul DSP Suceava.

Prin urmare, potrivit ultimelor rezultate, 23 de beneficiari s-au recuperat de Covid 19.

Peste 400 de beneficiari și personal din cele două centre, majoritatea asimptomatici, au fost confirmați în urmă cu o lună cu infecție cu noul coronavirus.

Situația a fost prezentată pe larg de DGASPC Suceava.

Astfel, la CRRN Sasca Mică, dacă la penultima testare, au venit rezultate pozitive pentru 16 beneficiari (din cei 246 de beneficiari testați pozitiv, inițial), la momentul actual,  au rămas  doar 3 beneficiari testați pozitiv, conform ultimei testări.

 Toți beneficiarii au fost îngrijiți și monitorizați în cadrul centrului de către personalul medical instruit cu sprijinul DSP Suceava și a Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan ce Nou” Suceava. – în prezent, și beneficiarii care au fost  internați în spital, s-au vindecat și s-au reîntors în centru.

Totodată, la CRRN Costâna, dacă la penultima testare, au venit rezultate pozitive pentru 14 beneficiari (din cei  96 de beneficiari testați pozitiv, inițial) la momentul actual,  au rămas  doar 4 beneficiari testați pozitiv, conform ultimei testări.

În acest moment, beneficiarii din cadrul centrului sunt asimptomatici și se află în îngrijirea personalului medical din cadrul centrului, instruit cu sprijinul medicului infecționist de la nivelul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Din cei 17 beneficiari  care au prezentat simptome și  au fost internați în spital, au rămas internați 6 beneficiari, care sunt în stare stabilă și ni s-a comunicat faptul că vor fi externați din spital după ce vor fi retestați și se vor negativa. Se menține permanent legătura cu spitalul în ceea ce privește evoluția stării de sănătate a acestora.

De menționat este că din data de 16 martie 2020,  se efectuează Triajul epidemiologic (luarea temperaturii la intrarea în tură și declarația pe propria răspudere), tuturor angajaților DGASPC Suceava,  zilnic, la prezentarea la serviciu sau intrarea în tură, pentru a preveni intrarea în tură a angajaților care prezintă simptome specifice COVID-19, în vederea protejării beneficiarilor.În același timp, din aceeași dată, beneficiarii sunt monitorizați și si se ia temperatura zilnic, dimineața și seara, datele fiind trecute într-un registru special, tocmai pentru a urmări  evoluția stării de sănătate și depistarea precoce a oricăror simptome.

Fiecare serviciu rezidențial are afișat la loc vizibil,  pe lângă dispoziții  și afișe cu prevenirea infectării cu CORONAVIRUS, o listă cu numere de urgență ale principalelor instituții care pot interveni în cazul unei situații de infectare cu COVID-19 (DSP, medic familie, poliție etc).

Pe site-ul DGASPCC Suceava a fost  înființată o secțiune specială cu privire la COVID -19 și măsurile întreprinse în acest sens (http://dgaspcsv.ro/info-covid-19/),  unde poate fi accesat un link special dedicat COVID 19, care conduce la site-ul ANDPDCA, ce conține cele mai noi informații cu privire la măsurile luate la nivelul întregii țări.


Intră acum și în grupul de