Seful ISJ Suceava vrea sa-si ridice mass-media in cap


Intră acum și în grupul de

Deşi peste 90 la sută din articolele apărute în presa suceveană, ce prezintă aspectele pozitive şi cele negative din învăţământ, au fost ca urmare a informaţiilor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava prin comunicate de presă şi conferinţe, şeful IŞJ, Petru Carcalete a precizat marţi, la întrunirea cu directorii de şcoli în care a prezentat Raportul privind Starea învăţământului preuniversitar la nivelul judeţului Suceava în anul şcolar 2008-2009, că mass-media „s-a limitat adesea la puncte de vedere incomplete şi chiar partinice”.

Precizăm că restul de 10 la sută din articole sunt publicate ca urmare a informărilor trimise direct de către şcolile din judeţ sau în urma sesizărilor.

Uitând de faptul că prin intermediul presei informaţii ce cuprindeau noutăţi de ultimă oară au ajuns în posesia cadrelor didactice, de cele mai multe ori mai repede decât cele pe cale oficială, prin adrese trimise de IŞJ în teritoriu, din cauza unei adversităţi faţă de unii jurnalişti, Petru Carcalete a generalizat şi le-a spus directorilor că prezentările nu corespund realităţii şi nu sunt reprezentative.
Şeful IŞJ Suceava uită de exemplu de despre ştirile în care erau prezentate performanţele elevilor suceveni în cadrul olimpiadelor sau noutăţile incluse în concursul de titularizare.

Mai exact, la capitolul “Reflectarea în mass-media a activităţii de învăţământ şi a randamentului acesteia”, inspectorul şcolar general precizează că presa „s-a limitat adesea la puncte de vedere incomplete şi chiar partinice, nefiind vizibile întotdeauna punctele de vedere oficiale exprimate de conducătorii instituţiei, fie că acestea nu au fost solicitate, fie datorită lipsei de reacţie a şcolilor sau ineexistenţei abilităţilor de comunicare. În majoritatea cazurilor, prezentările din ziare nu corespund realităţilor din şcoli şi nu sunt aspecte reprezentative, ceea ce demonstrează că imaginea nu aparţine întotdeauna acestora”.


Intră acum și în grupul de