Numarul virozelor respiratorii, in crestere vertiginoasa


Intră acum și în grupul de

În judeţul Suceava, virozele se intensifică galopant. Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţii respiratorii prezentate la medicii suceveni s-au dublat, apropiindu-se vertiginos de numărul raportat în perioade mult mai reci ale anului. Formele nu sunt din cele mai grave, dar sunt tratate cu atenţie dat fiind virusul gripei porcine care bântuie prin lume, prin ţară şi prin judeţul Suceava, unde au fost confirmate mai multe cazuri.

Potrivit datelor prezentate marţi de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, în perioada 28 septembrie-4 octombrie, au fost diagnosticate 2.045 de cazuri de infecţii respiratorii ale căilor respiratorii superioare, faţă de 950 în perioada precedentă, jumătate din cazuri fiind în Suceava şi zona înconjurătoare. Cele mai multe cazuri s-au semnalat la copiii de 5-15 ani (689), urmând cei mai mici, de 1-4 ani (571) şi persoanele cu vârsta de 15-29 ani (310).

De asemenea, s-a dublat şi numărul de pneumonii şi bronhopneumonii, care a ajuns la 471 în perioada respectivă, faţă de 225, cei mai afectaţi fiind copii de 1-4 ani (102 cazuri) şi 5-14 ani – 99 cazuri.

Au fost raportate şi 3 cazuri de gripă sezonieră, la persoane de 15-29 de ani, toate la Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de