O patrulă de poliție suceveană a urmărit în trafic o căruță pe raza comunei Voitinel în care se aflau patru bărbați. Ei furaseră mai multe oi și capre


Intră acum și în grupul de

O urmărire în trafic mai puțin obișnuită a avut loc în noaptea de joi spre vineri, pe drumul județean DJ178F, pe raza comunei Voitinel. Polițiștii au fost nevoiți să urmărească o căruță. Ulterior, s-a constatat că persoanele care se deplasau cu atelajul hipo au furat mai multe animale domestice.

Urmărire cu nu vezi în filme

Inițial, în jurul orei 02:45, o patrulă a poliției a efectuat semnal de oprire unui atelajul hipo care circula dinspre comuna Gălănești spre centrul comunei Voitinel.

Conducătorul atelajului hipo, însă, nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare și intrând pe o stradă betonată, îngustă.

Astfel, polițiștii au continuat urmărirea căruței, iar la un moment dat, din ea au sărit mai mulți bărbați, care au început să fugă în diferite direcții. În atelajul hipo a rămas doar căruțașul.    

Ulterior, accesul pe drum a început să devină din ce în ce mai greu din cauza zonei de vegetație, iar conducătorul căruței a oprit și a fugit.

În același timp, polițiștii au constat faptul că în căruță erau patru oi, un berbec și două capre.

Totodată, polițiștii au procedat la efectuarea identificării persoanelor respective. Prin urmare, s-a stabilit că furtul a fost comis de patru bărbați din comuna Voitinel, de 23, 25, 37 și 45 de ani.

Furtul

Cercetările polițiștilor a arătat că cei patru au sustras în noaptea de 10/11 iunie, în jurul orei 02.00, animalele menționate dintr-un adăpost de animale situat în comuna Gălănești, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 5.000 lei.

Concret, hoții s-au deplasat cu o căruță până în zona adăpostului de animale aparținând aceleiași persoane, într-o zonă izolată, în apropierea luncii râului Suceava. Astfel, aceștia au desfăcut mai multe scânduri de la gardul împrejmuitor și au sustras din adăpostul de animale aminalele menționate, pe care le-au legat și le-au încărcat în atelajul hipo, deplasându-se mai apoi către localitatea de domiciliu, timp în care au dat peste polițiști.

De menționat că toate animalele furate au fost restituite proprietarei.

Totodată, cei patru autori ai faptei au fost conduși pentru cercetări la sediul secției de poliție, unde aceștia au recunoscut faptele comise.

De asemenea, căruța și calul cu care se deplasau persoanele respective au fost indisponibilizate, urmând ca instanța de judecată să se pronunțe cu privire la confiscarea acestora.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „furt calificat”.


Intră acum și în grupul de