Trei tineri din Algeria au fost reținuți în zona Falcău după ce au trecut fraudulos frontiera. Ei doreau să ajungă într-o țară Occidentală, dar au fost predați autorităților din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au reținut trei cetățeni algerieni care au trecut fraudulos frontiera din Ucraina în România.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan a precizat că incidentul a avut loc în data de 15 iunie.

Astfel, polițiștii de frontieră ai Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat, în jurul orei 05:40, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Falcău, trei cetățeni străini, care se deplasau pe jos spre interiorul țării.

Persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul cercetărilor  preliminare, menționează sursa, s-a stabilit că cei trei bărbați provin din Algeria, având vârste cuprinse între 21 și 23 de ani.

Cei trei algerieni au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România deoarece intenționau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie, persoanele au fost predate autorităților de frontieră din Ucraina, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de