Virusii dau batai de cap sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Gripa sezonieră nu cedează deşi este timpurie, numărul cazurilor apărute în ultima perioadă dublându-se faţă de săptămâna trecută. Este vorba însă de forme uşoare, care nu au avut nevoie de internare, fiind semnalate 7 cazuri suspecte de gripă din zona Suceava, 4 la categoria de vârstă 4-15 ani, iar 3 la 5-14 ani. Este o creştere mai mult de două ori, având în vedere că săptămâna trecută s-au raportat către Direcţia de Sănătate Publică Suceava 3 cazuri.

Unul dintre cazurile de gripă a şi fost confirmat de Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

În creştere au fost şi cazurile de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), de pneumonie şi bronhopneumonie, fiind centralizate în perioada 5-11 octombrie 2237 cazuri, cu 73 internări, respectiv 589, 70 fiind internate.
„Creşterea numărului de cazuri de IACRS şi pneumonii este cauzată de formarea colectivităţilor odată cu începerea activităţii şcolare, astfel circulaţia viruşilor fiind accentuată.

De asemenea, condiţiile meteo au favorizat circulaţia şi transmiterea virusurilor gripale, dar nu în ultimul rând, îmbolnăvirea bătrânilor şi a copiilor – în mod special, a apărut ca urmare a diferenţelor de temperatura şi posibil din cauza confortului termic scăzut din locuinţe”, a informat DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de