Accident de muncă la renovarea cazinoului din Vatra Dornei: Un muncitor a fost cât pe ce să-și piardă viața. Colegii săi i-au acordat primul ajutor medical


Intră acum și în grupul de

Un accident de muncă a avut loc, joi, pe șantierul organizat la cazinoul din Vatra Dornei. Un muncitor de 58 de ani a leșinat și a căzut de la etajul I, dar a supraviețuit și a fost transportat la spital.

Bărbatul din județul Iași lucrează cu acte în regulă în calitate de zidar și executa lucrări la nivelul I al imobilului unde pregătea armăturile din fier pentru turnarea unei șape de beton pe pardoseală.

În aceste condiții, la un moment dat, el s-a simțit rău și a leșinat. Colegii de serviciu i-au acordat primul ajutor, iar șeful de echipă a solicitat intervenția ambulanței care l-a transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-a stabilit următorul diagnostic: hipertensiune arterială și puseu acut.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” şi „nerespectarea  măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

A fost informat I.T.M. Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.


Intră acum și în grupul de