Cod roșu de inundații: ISU Suceava a intervenit pentru evacuarea apei din gospodării, DJ 208 a fost blocat temporar și au fost afectate două transformatoare din Valea Putnei


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a informat, marți, de la anunțarea codului roșu de inundații în cursul zilei de ieri și până astăzi, în județul Suceava au apărut mai multe situații de urgență care au determinat intervenții ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Este vorba despre 12 intervenții pentru evacuarea apei, din gospodari în zona Vatra Dornei (șase intervenții), din gospodării în zona Fălticeni (trei intervenții), dintr-o gospodărie zona Câmpulung Moldovenesc, alta în zona Gura Humorului și un garaj din Suceava.

De asemenea, conform informărilor transmise de Secția Drumuri Naționale Suceava către Prefectura Suceava nu se înregistrează probleme deosebite pe drumurile naționale.

În același timp, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri informează că DJ 208 a fost blocat temporar, timp de aproximativ o oră, ca urmare a colmatării cu aluviuni a unui podeț CFR aflat în proximitatea căii rutiere de comunicație. În urma intervenției autorităților locale acesta a fost deblocat.

Pe lângă asta, în localitatea Valea Putnei au fost afectate două posturi transformare și 43 consumatori fiind înregistrate avarii la instalația de alimentare cu energie electrică.

Prefectura atenționează că sunt depășite cotele de atenție pe râurile Bistrița (stația Broșteni: +9 cm) si Brodina (stația Brodina: +8 cm).

Reamintim că codul roșu de inundații este valabil în intervalul 22.06.2020 ora 18:00 – 24.06.2020 ora 12:00.


Intră acum și în grupul de