Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a fost activat la sediul ISU Suceava. Pompierii militari sunt pregătiți să intervină la nivelul fiecărei subunităţi de salvatori din judeţ

În urma avertizărilor de fenomene meteo periculoase, din ultima perioadă, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, anunță purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată.

În paralel, pompierii militari au pregătit tehnica şi mijloacele de intervenţie la nivelul fiecărei subunităţi de salvatori din judeţ, fiind crescută și capacitatea operațională, pentru asigurarea misiunilor specifice.

Astfel, potrivit sursei citate, în ultimele 48 de ore pompierii militari suceveni, au efectuat peste 100 de misiuni de evacuare a apei din locuințe și anexe, curți, beci și subsoluri, dar și spații inundate ale unor agenți economici, în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase. Ploile torențiale au afectat mai multe localităţi din județ, printre care Gura Humorului, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Sucevița, Frasin, Suceava, Stulpicani, Deia (comuna Frumosu), Prisaca Dornei (comuna Vama), Fălticeni și Hârtop. Cele mai multe intervenții s-au înregistrat pe raza localităților Gura Humorului, Vatra Dornei și Sucevița.

Sursa mai menționează că zonele critice sunt în permanent monitorizate pe toată perioada în care județul Suceava se află sub incidența codurilor de vreme rea, urmând ca în zilele următoare, comisii mixte să se deplaseze în teren şi, împreună cu autorităţile locale, să evalueze pagubele generate de inundaţii.