Deputatul PNL Angelica Fădor: Proiectul de conectare a municipiului Vatra Dornei la rețeaua de gaze naturale este, de sâmbătă, o realitate datorită administrației PNL


Intră acum și în grupul de

Președintele Comisiei pentru Administrație și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, a declarat, marți, că mult încercatul județ Suceava rămâne un pionier al efortului de dezvoltare locală, iar în ultimele luni planurile locale de dezvoltare au primit sprijin din partea Guvernului PNL, unele pentru a fi demarate, altele pentru a fi finalizate.

„Dacă în trecut fostul Guvern PSD a făcut tot ce i-a stat în putință să blocheze bani pentru proiectele județului Suceava, acum Guvernul PNL a luat decizia de a sprijini proiectele noastre locale. În Vatra Dornei există multe proiecte europene, guvernamentale și locale de dezvoltare, iar printre acestea se află și proiectul de conectare a municipiului la rețeaua de gaze naturale, care de sâmbătă a devenit o realitate. Astfel, Ion Sterian, directorul Transgaz, a semnat la Vatra Dornei, în prezența premierului Ludovic Orban, ordinul pentru începerea lucrărilor de construcție a magistralei de gaz Pojorâta – Vatra Dornei, o decizie care nu s-ar fi putut lua fără sprijinul Guvernului PNL, care a emis cele două hotărâri de scoatere a terenurilor din circuitul agricol și silvic necesare realizării conductei. Dornenii pot fi siguri că în viitorul apropiat vor fi conectați la o rețea modernă de gaze naturale, termenul de realizare a conductei fiind de 18 luni”, a declarat deputatul liberal sucevean.

Angelica Fădor a subliniat că, în ultimii ani, împreună cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a depus eforturi pentru conecterea municipiului Vatra Dornei, prin magistrala Pojorâta – Vatra Dornei,  la rețeaua de gaze naturale și, astfel, să fie create premise esențiale pentru creșterea nivelului de trai local.

„În momentul de față, a fost modernizată și este funcțională, prin efortul Consiliului Județean și al Guvernului PNL, centrala termică pe lemne de la Vatra Dornei la care sunt racordate apartamente din municipiu, dar și instituții publice. Conectarea centralei de cogenerare la infrastructura de gaze naturale va conduce la creșterea eficienței energetice. Această schimbare va avea, pe lângă un impact economic pozitiv, și un impact ecologic major pentru că astfel masa lemnoasă nu va mai fi folosită pentru încălzirea populației”, a mai declarat Angelica Fădor.

Ea a mai spus că, la nivel județean, sunt circa 70 de primării aflate în apropierea rețelelor principale de gaze și care pot demara proiecte de conectare după modelul din Vatra Dornei.

„Așadar, prin potențialul pe care-l avem și prin proiectele creionate deja, Suceava va putea beneficia de banii europeni alocați statului român pentru dezvoltarea rețelelor de gaz. România, pentru actualul exercițiu bugetar, dar și pentru cel viitor, are alocați 1 miliard de euro pentru dezvoltarea acestui tip de infrastructură critică, iar obiectivul Guvernului PNL este ca în următorii ani să dubleze numărul gospodăriilor racordate la rețeaua de gaz”, a conchis Angelica Fădor.


Intră acum și în grupul de