Medicii suceveni cer parintilor sa nu-si trimita copiii cu viroze la scoala


Intră acum și în grupul de

Numărul mare de cazuri de afecţiuni respiratorii înregistrat în ultima perioadă este cauzat de vremea schimbătoare şi de părinţii care îşi duc copiii bolnavi în colectivităţi, spun medicii suceveni.

Marea majoritate a pacienţilor o reprezintă copiii cu infecţii respiratorii.
Medicii recomandă părinţilor să nu mai trimită copiii bolnavi în colectivităţi.

Din cele 2237 cazuri înregistrate săptămâna trecută 588 sunt la copii între 1-4 ani, 631 la cei între 5 şi 14 ani şi 359 la cei de peste 15 ani.

Şi în rândul pneumoniilor numărul este mare, astfel la grupa de vârstă 1-4 ani s-au înregistrat 117 cazuri, la 5-14 ani sunt 126 cazuri iar la cei peste 15 ani 112 cazuri
Şi specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava precizează că numărul în creşte a infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare şi a pneumoniilor este cauzată de formarea colectivităţilor odată cu începerea activităţii şcolare, astfel circulaţia viruşilor fiind accentuată iar condiţiile meteo au favorizat circulaţia şi transmiterea virusurilor gripale.

Vaccinul împotriva gripei de sezon se găseşte deja în farmacii şi costă în jur de 30 de lei, însă cel contra gripei noi nu este încă disponibil pe piaţa din România.


Intră acum și în grupul de