Traian Basescu va pierde in turul II al alegerilor prezidentiale cu oricare din cei trei contracandidati


Intră acum și în grupul de

Conform ultimului sondaj de opinie realizat de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB) în perioada 10-11 octombrie 2009, candidatul PD-L la Preşedinţia României, Traian Băsescu, va pierde în turul II de scrutin in disputa cu oricare din cei trei contracandidaţi, de la PSD, PNL sau independentul Sorin Oprescu.

Astfel, dacă Traian Băsescu ar intra în turul II cu Crin Antonescu, 51% dintre respondenţi şi-ar da votul în favoarea candidatului PNL. În cazul în care populaţia cu drept de vot din România ar avea de ales în turul II al alegerilor prezidenţiale între candidatul PD-L şi cel al PSD, Traian Băsescu ar pierde şi de această dată în faţa lui Mircea Geoană, care ar primi, potrivit sondajului de opinie, 52% din voturi. Surprinzător sau nu, un procent şi mai mare din voturi, respectiv 53%, i-ar fi acordat candidatului independent Sorin Oprescu, în cazul în care acesta s-ar întrece în turul II de scrutin cu Traian Băsescu.

Potrivit aceluiaşi sondaj de opinie, la alegerile prezidenţiale de luna viitoare se estimează o participare la vot de 42%, iar în urma primului tur de scrutin, candidatul PD-L Traian Băsescu ar primi 31% din voturi, candidatul PSD Mircea Geoană, 22% din voturi, candidatul PNL Crin Antonescu, 18%, iar candidatul independent Sorin Oprescu ar obţine 13% din voturile românilor.

Sondajul CCSB a fost comandat de inpolitics.ro şi a fost realizat pe un eşantion de 996 de persoane reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României, cu o eroare tolerată de 3,2%, la un nivel de probabilitate de 95%.


Intră acum și în grupul de