Ioan Stan: „Am fost agresat pentru a trece la PD-L cu promisiunea ca mi se da cat vreau” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, care este şi preşedintele Comisiei de abuzuri din Camera Deputaţilor, susţine că înaintea moţiunii de cenzură deputatul democrat-liberal Ioan Bălan i-a propus să treacă la PD-L oferindu-i-se în schimb „cât doreşte”. El a spus într-o conferinţă de presă că a fost „agresat” pentru a trece cu „toată trupa” PSD din colegiul pe care îl reprezintă la PD-L. „Eu am fost agresat pentru a trece cu toată trupa, cu promisiunea că mi se dă cât vreau şi că îmi lasă directorii în funcţii”, a spus Ioan Stan. El a mai declarat că în ziua votului asupra moţiunii de cenzură s-a zvonit că va fi chemat la Parchet.

Totodată, parlamentarul sucevean a precizat că zilnic se fac presiuni asupra primarilor PSD din judeţ să anunţe susţinerea pentru Traian Băsescu, dar să rămână în PSD şi că acestora li se fac promisiuni că le vor fi finanţate lucrări de asfaltare, la şcoli, grădiniţe, poduri şi podeţe, dar că sunt ameninţaţi şi cu dosare penale.

El a arătat că primarii PSD de Rădăşeni şi Dolhasca au dezminţit că l-ar susţine pe Traian Băsescu, aşa cum a declarat deputatul PD-L Ioan Bălan.

La rândul său, preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a declarat că va face o sesizare oficială la Comisia de abuzuri pentru ca aceasta să verifice toate presiunile făcute de PD-L asupra primarilor.

El i-a cerut deputatului Ioan Bălan să lase în pace primarii PSD şi a mai arătat că unii membri din PSD cărora li s-a propus să intre în echipa de susţinători ai lui Traian Băsescu au fost ameninţaţi cu dosare penale sau, dacă anunţă susţinerea că „îi salvează de dosare penale”. „Nu ştiu de când au în mână Justiţia”, a spus Mîrza, subliniind că organele statului trebuie să-şi facă datoria echidistant, fără implicare a factorului politic.

Preşedintele PSD Suceava a cerut membrilor PSD care au fost înlocuiţi să reziste până după alegerile prezidenţiale susţinând că vor fi repuşi în drepturi. „Nu vom lăsa nici o faptă neverificată şi nepedepsită”, a spus Mîrza, care a subliniat că „judeţul Suceava nu este moşia PD-L”.

Pe de altă parte, deputatul PD-L de Suceava, Ioan Bălan, a infirmat declaraţiile liderilor PSD Suceava. Bălan a spus că în cazul lui Gavril Mîrza este disperare deoarece a constatat că „nava PSD ia apă”, iar că deputatul Ioan Stan face glume. „Nava PSD ia apă, iar Gavril Mîrza este disperat. Domnul Stan e într-o confuzie generală şi încearcă să ducă atenţia opiniei publice în zona de confuzie. E o glumă că i-aş fi propus marea cu sarea”, a spus Bălan. El consideră că Ioan Stan ar trebui să-şi rezolve problemele din interiorul partidului care au rămas de la alegerile parlamentare.


Intră acum și în grupul de