Autoritățile județene evaluează pagubele pricinuite de inundații: Prefectul Alexandru Moldovan s-a deplasat la Putna, Capu Câmpului și Păltinoasa, iar subprefectul Daniel Prorociuc la Vicovu de Sus

Prefectura Suceava a anunțat că în perioada 24-25 iunie, comisii mixte se vor deplasa pentru a evalua efectele produse de inundații asupra bunurilor și locuințelor proprietate publică și privată dar și asupra infrastructurii hidrotehnice și căilor de comunicație terestre. 

Comisiile mixte au fost constituite în baza Ordinului prefectului județului Suceava din reprezentanți ai Instituției Prefectului- Județul Suceava, Inspectoratului pentru Situații de urgență Bucovina al județului Suceava, Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava și ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri.

Prin urmare, în cursul zilei de 23 iunie, autoritățile județului Suceava împreună cu membrii comisiilor mixte au mers în zonele afectate de inundații pentru a evalua pagubele pricinuite.

Potrivit Prefecturii Suceava, Alexandru Moldovan împreună cu inspectorul șef al ISU Suceava au realizat o deplasare în teren în zona localității Putna unde anterior se înregistraseră precipitații abundente care au necesitat intervenții pentru evacuarea apei din curți, case, anexe gospodărești dar și pentru decolmatarea și refacerea apărărilor de mal distruse de viiturile formate. În acțiunea de evacuare a apei din gospodăriile în care aceasta nu s-a retras natural au acționat șase echipaje de pompieri militari, echipați cu motopompe tractate.

„Verificările privind efectul fenomenelor meteohidrologice periculoase au continuat în localitățile Brodina, Falcău, Sucevița, Cîmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, fiind efectuată și o evaluare  a necesarului de echipamente și materiale necesare pentru intervenții,” a precizat Prefectura.

Totodată, au fost suplimentate forțele de intervenție pentru evacuarea apei din gospodării, în sprijinul pompierilor militari suceveni, fiind trimise echipaje de la ISUJ Sălaj, ISUJ Vaslui și USISU (Unitatea Specială pentru Intervenție în Situații de Urgență) Ciolpani.

De asemenea, în cursul zilei de 24 iunie, prefectul județului Suceava, însoțit de inspectorul șef al ISU Suceava și vicepreședintele Consiliului Județean Gheorghe Niță, sunt prezenți în teren în zona localităților Capu Câmpului și Păltinoasa pentru a evalua impactul produs de ploile torențiale din noaptea de marți spre miercuri dar și pentru a identifica noi măsuri de protecție și lucrări de intervenție necesare pentru asigurarea protecției locuitorilor, bunurilor proprietate publică și privată.

A doua echipă formată din subprefectul Daniel Prorociuc și directorul SGA Suceava Bogdan Piticari se deplasează către zona localității Vicovu de Sus pentru a verifica modul în care s-a intervenit local și dacă sunt necesare noi intervenții pentru prevenirea unor eventuale situații de urgență și protejarea cetățenilor.